Assessmentonderzoek, waarom?

Een assessment laten uitvoeren is zeker de moeite waard!

Wanneer u de juiste mensen op de juiste plek heeft binnen uw organisatie dan leidt dit tot goed functioneren van uw personeel, minder uitval en een plezierige sfeer op de werkvloer wat weer goed is voor de samenwerking onderling en de persoonlijke ontwikkeling van uw personeel. 

Met behulp van een assessment krijgen zowel de kandidaat als de opdrachtgever een helder beeld van de kwaliteiten en valkuilen van een (toekomstig) werknemer. Dit geldt zowel op het vlak van persoonlijkheid, als op het vlak van gedrag en van intellectuele capaciteiten en voor de functie specifieke competenties. Op basis van deze ‘blauwdruk’ wordt een voorspelling gedaan over het al dan niet succesvol functioneren in de door opdrachtgever en kandidaat gewenste functie. Met een assessment verdubbelt u de kans om een geschikte werknemer aan te nemen tot 80%, in vergelijking met een sollicitatiegesprek.

Ook is het mogelijk om een assessment in te zetten als het gaat om de doorgroei of overplaatsing van medewerkers naar een andere functie. Wanneer u de sterktes en zwaktes van uw (toekomstig) werknemer op een heldere en objectieve manier krijgt voorgelegd, dan stelt dit u in staat om, waar nodig, de werknemer op een passende wijze te coachen en te begeleiden. Uw Assessment Psycholoog kan u hierbij ondersteunen. Voorgaande geldt tevens op het vlak van Loopbaanadvies en Training.

Soorten assessments

Keuze uit verschillende assessments 
Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welk assessment het best bij uw vraag past:

Selectie assessment
Indien u zekerheid wilt over de juiste kandidaat voor uw vacature.

Ontwikkel assessment
Geeft u medewerker de handvatten om optimaal te functioneren.

Loopbaan assessment
Welke functie past bij de wensen en mogelijkheden van uw medewerker?

Talent assessment
Wilt u weten wat de talenten zijn van  uw (toekomstig) personeel? 

Integriteits assessment
Doet onderzoek naar de achtergrond, morele waarden en drijfveren van een kandidaat.

Maatwerk assessment
Zit het assessment waar u naar op zoek bent er niet bij. Ook een maatwerk assessment behoort tot de mogelijkheden.